Preloved werkwijze

Verkoop jouw preloved kinderkleding in onze winkel in Ulvenhout: maak ruimte in de kast van je kinderen en verdien er iets mee! Let op: de verkoop van preloved kleding zal alleen in de winkel worden aangeboden en niet via onze webshop. 

Kinderen groeien snel en dat betekent dat ze vaak veel kleding hebben die ze ontgroeien voordat het versleten is. In plaats van deze kleding weg te gooien, kun je er ook voor kiezen om het te verkopen. Het aanbieden van preloved kinderkleding is niet alleen goed voor het milieu, maar het is ook een manier om ruimte te maken. En het levert je nog wat op.

Dus heb je de kledingkast van je kind(eren) uitgezocht? En heb je stapels met kleding wat nog mooi is en een tweede leven verdient? Maar heb je geen zin om het zelf te verkopen? Het gedoe van foto’s maken, online zetten, onderhandelen over de prijs (je vraagt € 5,- maar iemand wil het per se alleen voor € 2,- … zucht!) inpakken en verzenden. Dat snappen wij!

Breng je kleding bij ons in en wij doen de rest! In een aantal eenvoudige stappen ben je klaar.

Wat doe jij?

1. Selectie van kleding:
Heb je nog mooie baby- en/of kinderkleding vanaf maat 50 t/m 164 die je graag wilt verkopen? Lees dan hier wat je moet doen.

Neem de tijd om door de kledingstukken te gaan die je wilt inbrengen. De kleding moet gewassen worden aangeleverd. Mag geen vlekken, verkleuring en/of beschadiging hebben. We nemen enkel merkkleding aan. Zie hieronder een voorbeeldlijst van merken die wij aannemen. Dit is geen gelimiteerde lijst en kan dus tussentijds gewijzigd worden. Wij nemen geen kleding van Zara, H&M, Hema, Zeeman, Wibra etc. aan. Niet omdat er iets mis is met deze kleding, maar omdat deze merken niet aansluiten bij de duurzaamheidswaarden waar wij bij Zou Bisou Kids in geloven. De kleding moet binnen het huidige seizoen en het modebeeld passen. Kinderkleding van bijvoorbeeld 6 jaar geleden verkoopt nu niet meer. We nemen max. 20 stuks kleding per klant per keer aan.

2. Inbrengproces:
Zodra je een selectie hebt gemaakt om in te brengen, kom je tijdens onze reguliere openingstijden (woensdag t/m zaterdag tussen 9.30 en 17.00) naar onze winkel aan de Dorpstraat 46 in Ulvenhout. Wij noteren jouw gegevens en zetten de items in ons systeem. Jij krijgt hiervan een bevestiging per e-mail met daarin de prijzen voor jouw ingebrachte items.

Wat doen wij?

1. Beoordeling en goedkeuring:
Als de kleding bij ons binnenkomt wordt alles nauwkeurig bekeken en beoordeeld. De kleding wordt gestoomd en vervolgens in de winkel gehangen. Voor foto’s op social media kan het voorkomen dat we een preloved item combineren met een nieuw item om verschillende setjes te maken. Dit komt ten goede aan de verkoopbaarheid.

2. Prijsbepaling:
We bepalen de prijs van je ingebrachte kledingstukken op basis van kwaliteit, marktwaarde en marktvraag. We streven uiteraard naar eerlijke prijzen die aantrekkelijk zijn voor zowel verkopers als kopers. We behouden ons het recht voor om de prijzen tussentijds te wijzigen.

3. Verkoop en uitbetaling:
Zodra je preloved kleding is goedgekeurd en geprijsd, wordt het in onze winkel gehangen. Als één van jouw kledingstukken is verkocht ontvang je 50% van de verkoopwaarde in de vorm van een tegoedbon van onze winkel. Zodra meer dan 5 kledingstukken verkocht zijn, sturen wij jou een e-mail met deze mededeling. Jij mag zelf bepalen of je de waardebon al komt ophalen/verzilveren of dat je nog even verder spaart.

4. Niet verkochte kleding:
De ingebrachte items hangen maximaal 4 maanden in de winkel. Items die niet verkocht zijn mag je op komen halen of wij doneren ze aan een goed doel. Uiteraard doen we dit in goed overleg. Items die binnen 3 weken na einde van de periode niet zijn opgehaald, worden automatisch gedoneerd. Wij kunnen en willen niet met een te grote voorraad preloved kleding blijven zitten.

5. Eigendom:
De kleding blijft te allen tijde jouw eigendom. De items worden in consignatie genomen en wij gaan hier natuurlijk goed voor zorgen, maar Zou Bisou Kids draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor het zoekraken of beschadigd raken van jouw ingebrachte items.

Het inbrengen en kopen van preloved kinderkleding bij Zou Bisou Kids is een geweldige manier om je kinderkleding een tweede leven te geven, terwijl je ook andere ouders helpt hoogwaardige en duurzame kleding te vinden voor hun kinderen. Doe vandaag nog mee en draag bij aan een duurzamere toekomst!

Onze preloved merken

1+ in the family
Alwero
Ammehoela
AO76
Baje
Beans Barcelona
Bellerose
Be Kind
Bobo Choses
Bonmot
Buho
CarlijnQ
Charlie Petite
Cos I Said So
Copenhagen Colors
Daily Brat
Dear Mini
Donsje
Emile et Ida
En Fant
GoSoaky
Gray Label
Hound
House of Jamie
Huttelihut
HVID
I dig denim
Koko Noko

Konges Slojd
Levi’s
Levv
Liewood
Lil Atelier
Little Green Radicals
Little Hedonist
Little Indians
Long live the queen
Lotiekids
Maed for Mini
Main Story
Mainio
Marmar Copenhagen
Maison Tadaboum
Mingo
Mini Rodini
Moodstreet Petit
MP Denmark
My Little Cozmo
Name it
Navy Natural
Nixnut
One day parade
Organic Zoo
Petit Piao
Phil & Phae

Piupiuchick
Play up
Pomp de Lux
Popirol
Repose AMS
Riffle Amsterdam
Salt water sandals
Soft Gallery
Sproet & Sprout
Studio Noos
Swim Essentials
Teym
The Animals Observatory
The Campamento
The New Chapter
The New Siblings
The New Society
Tiny Cottons
Tocoto Vintage
Two You Label
Vans
Veja
Wander & Wonder
Wheat
Wild Child
Your Wishes