Over ons

Wie zijn wij

Wij zijn Linda en Stephanie. De gezichten achter Zou Bisou Kidswear & Gifts. Twee vriendinnen met een missie. Namelijk, een mooie wereld achterlaten voor onze kinderen.

We leerden elkaar in 2015 op Ibiza kennen en ontdekten door de jaren heen dat wij uit hetzelfde hout zijn gesneden. Komen allebei uit Brabant, delen vaak dezelfde mening, hebben dezelfde kledingstijl en kozen zelfs, zonder dit van elkaar te weten, dezelfde naam voor onze zoontjes die een paar dagen na elkaar werden geboren. Geen grap!

Linda, moeder van 2 (Liva geboren in 2019 en Boaz geboren in 2021) heeft een sales- en leiderschapsachtergrond in de medische wereld. Stephanie, moeder van Boaz (ook geboren in 2021) komt uit de zakelijke verzekeringswereld. Beiden een beetje vastgeroest in wat we deden, besloten we onze banen op te zeggen en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Iets waarvan ons hart weer sneller zou gaan kloppen.

Het idee om samen te gaan ondernemen ontstond tijdens een weekendje weg in Friesland. Er werd natuurlijk ook geshopt. Vooral voor de kinderen, want tja #momlife We klaagden over hoeveel leuks er altijd voor meiden te koop is, maar voor jongens niet. En dus dachten we: “Dat gaan we zelf wel ‘even’ ontwerpen en (laten) maken.” Met precies nul ervaring op dat vlak leek dat, na een week, toch iets té ambitieus. Maar daar ontstond wel het idee om samen iets op te gaan zetten in de kinderkledingbusiness.

Zo is het idee voor Zou Bisou Kids ontstaan. Eén (web)shop voor duurzame baby- en kinderkleding. Voor merkjes met een verhaal. Producten gemaakt van uitstekende kwaliteit, die geschikt zijn om door te geven. Want naast nieuwe kleding bieden we bij Zou Bisou ook preloved kleding aan. Het is onze missie om bewustwording te creëren onder consumenten. Zodat we stap voor stap van een wegwerpeconomie naar een duurzame en meer circulaire economie kunnen gaan. Waarin onze kleding niet eindeloos op afvalbergen terecht komt en mensen in het productieproces op een eerlijke manier behandeld worden. Waarin we zuinig zijn op de planeet en ons drinkwater. En waarin we onze kinderen in de allerleukste kleding, veilig kunnen zien opgroeien.

Dus ging het balletje rollen en rolden we zelf ook het ‘wereldje’ in. We gingen naar beurzen, spraken met ontwerpers en agencies, schreven ons in bij de KVK , deden enorm veel onderzoek naar duurzaam geproduceerde kleding en merken, kochten onze eerste collectie in, en voor we het wisten hadden we een kantoor mét showroom in Oss. Een half jaar later komt onze droom uit en openen we een prachtige winkel in Ulvenhout.

Welkom bij Zou Bisou Kidswear & Gifts. Geboren uit onwetendheid, nieuwsgierigheid en bewustwording. Resulterend in de sterke behoefte om het beter te doen. Happy shopping! Choose wise!

Visie

Wij vinden het belangrijk dat de keuzes die we maken zorgen voor een betere wereld. Ons ultieme doel is, duurzaam geproduceerde en tweedehandskleding de norm maken en daarmee het koopgedrag van de consument te veranderen. Wij streven naar een fast fashionvrije wereld waarin medewerkers op een eerlijke manier behandeld worden en er op een duurzame manier met grondstoffen wordt omgegaan. Een wereld zonder kledingafvalbergen. Een betere wereld die we nog generaties lang kunnen doorgeven.

Missie

Bij Zou Bisou vinden we het belangrijk dat de wereld voor de volgende generaties ook nog leefbaar is. Duurzaamheid staat daarom hoog bij ons in het vaandel. Wij verkopen graag mooie en leuke kinderkleding, maar niet ten koste van mens en milieu. Daarom bieden wij op onze webshop naast nieuwe kleding ook preloved baby- en kinderkleding aan.

Voor onze nieuwe kleding werken wij enkel samen met (gecertificeerde) baby- en kindermerken die verantwoord produceren en zich inzetten voor een beter milieu en goede werkomstandigheden. Bij de keuze voor onze merken houden wij daarnaast rekening met timeless en unisex designs voor elk seizoen of geslacht. Door voor de beste kwaliteit kleding te kiezen kunnen wij een langere levensduur van onze producten garanderen. Zo kunnen we bij onze preloved kleding tevens garant staan voor de kwaliteit en een eerlijke prijs. Hiermee streven we naar een meer duurzame en circulaire economie.